Софийски районен съд Център за спогодби и медиация
Facebook Twitter Instagram
За Центъра
Какво е Медиацията
Другите за Нас
За Контакт
Стажантска програма
Събития, Мероприятия, Конкурси на ЦСМ
Архив събития

Стана ежегодна традиция, Центъра по спогодби и медиация към Софийски районен и Софийски градски съд да организира Седмица на медиацията. Тази година тя ще се проведе в периода от 09 до 13 ноември. Обичайните дейности, които ЦСМ организира през тази седмица може да откриете в прикрепената програма: Седмица на медиацията 2015 - Програма

-------------------------------------------------------------------

Имамe удоволствието да Ви поканим да вземете участие в Национален семинар на тема: „Медиация по интелектуална собственост“, организиран от Световната организация за интелектуална собственост (СОИС),  Института по интелектуална собственост и лидерство (ИИСЛ) на УНСС и Центъра за спогодби и медиация към Софийски районен съд и Софийски градски съд.

Семинарът ще се проведе на 08 май 2014 г. (четвъртък) от 09.00 часа в Голяма конферентна зала на УНСС. Местата са ограничени и регистрацията се извършва по реда на постъпване на регистрационните форми.

Допълнителна информация може да получите тук или на тел. 02 81 95 603, г-жа Антоанета Гьорева, главен експерт, ИИСЛ.

 -------------------------------------------------------------------

За да популяризира медиацията и да покаже нейната ефективност, като помогне на страни по дела да разрешат спора си, миналата година Центърът за спогодби и медиация към СРС и СГС проведе „Ден на медиацията”. В него се осъществиха пет медиации, като по три тях бяха постигнати спогодби. В продължение на тези усилия Центърът планира да организира „Седмица на медиацията” за дните 23, 24 и 25 септември 2013г. Това, което страните могат да очакват да получат в дните от „Седмицата на медиацията” е:

1. провеждане на медиация в самия ден на съдебното Ви заседание;
 
2. ако се окаже, че в деня на провеждане на заседанието, няма достатъчно свободни помещения за провеждане на медиации, насрочване на медиация за удобен ден и час на двете страни преди датата на следващото им съдебно заседание.
 
--------------------------------------------------------------------
 
 
Други мероприятия и събития:

 ► Седмици на медиацията в СРС и СГС 2013 г.  - тук

 ► Покана обучителни организации  - тук

 ► Партньорство по проект Judicial Intercultural Communication In Family Mediation.  - тук

 ► Споразумение за сътрудничество-меморандум  - тук


Обновено на 15.01.2016 г. в 09:12 ч.